Silat Perisai Diri (vaak afgekort als PD) is een complete verdedigingskunst gebaseerd op behendigheid en snelheid i.p.v. brute kracht en agressie. Onder de bezielende leiding van de grondlegger R.M.S. Dirdjoatmodjo heeft de PD zich ontwikkeld tot een gerespecteerde gevechtskunst die vele duizenden beoefenaars telt in Indonesië, Australië, Duitsland, Groot Brittannië, Zwitserland, Japan, de VS en Nederland.

De stijl kenmerkt zich door rechtopstaande houdingen en abrupte bewegingen die, in combinatie met de arm- en beentechnieken, zeer handige en effectieve verdedigingen opleveren. De bewegingen zijn zeer dynamisch en gebaseerd op karakteristieke eigenschappen van dieren en mensen

Body

Blijven trainen zonder blessures is het uitgangspunt in PD. De technieken zijn zo ontwikkeld dat ze op veilige wijze uitgevoerd en bestudeerd kunnen worden. Er wordt een unieke trainingsmethode gehanteerd waarbij de reflexen worden geoefend en de energie zo effectief en efficiënt mogelijk wordt gebruikt.

Mind

Perisai Diri is niet afhankelijk van lichaamskracht om effectief te zijn. De bewegingen ontstaan vanuit optimaal gebruik van lichaam en geest tezamen. Hierdoor kan een sterke kracht worden ontwikkeld, die niet is gekoppeld aan de lichamelijke kracht van de beoefenaar. PD is zodoende geschikt voor alle leeftijden!

Spirit

Er wordt getraind in meditatie- en ademhalingstechnieken voor verbetering van de gezondheid en versterking van de innerlijke kracht.

Friends

Keluarga (familie) is  een belangrijk uitgangspunt binnen de sport.  Je medestudenten zijn als familie waar je respect voor hebt.

Locatie

Polderweg 300

Amsterdam

Kosten

€ 25,-

Per maand

Lestijd

20:00 – 21:30 woensdag

10:30 -12:00 zondag

Trainer

Ruud van Galen

ruud.van.galen@perisaidiri.nl